משלוח סלסלת פירות – פינוק מתוק וטעים ליולדת הטרייה
11 בדצמבר 2019אדנית התבלינים – ריחות וטעמים לימוניים – צמחים מועילים וריחניים שכדאי להכיר!
12 בדצמבר 2019נראה כי אכילה בריאה הפכה מטרנד לאישו רציני ביותר בשנים האחרונות. כל אתר או עיתון מתחרה במשנהו בכותרות מפחידות וזועקות יותר, על הקשר בין בשר להתקפי לב, בין חלב לסתימת עורקים, בין טיגון לסרטן, בין שומן טראנס לאלצהיימר וכן הלאה. והפחדות, כטבען של הפחדות, בשלב מסוים מפסיקות להשפיע עלינו ואנחנו מדלגים עליהן בשעמום הלאה לאייטם הבא, תוך כדי לעיסת צ'יפס מטוגן ושתיית קולה… אבל, גם כאלה שאינם שוחרי בריאות מוצהרים, ישמחו מידי פעם לגוון את מבחר המזון שלהם בנגיעות קלות של מזון בריא יותר, לרוב, בתנאי שלא תכריזו עליו מראש ככזה.
קח פרי ותהיה לי בריא
במידה ובמשרד או בארגון שלכם נהוג לערוך שולחנות חג כדי לחגוג יחד חגים שונים, ט"ו בשבט המתקרב יכול להוות הזדמנות מצוינת לגוון ארוחות עובדים, גם אם הארוחות עצמן מגוונות. מי יוכל לעמוד בפני פיסות לדר משמש מיובש, המגולגל כשושנה מסביב לחמוצית? משזיפים מיובשים מגולענים, שבתוכם שקד קלוי ללא מלח? מחתיכות אננס, קיווי, בננה וקוקוס מיובשות, המסודרות בפסיפס מרהיב עין על צלחת הגשה ענקית, כשביניהן חמוציות או צימוקים? סדרו שולחן חג כזה ותגלו, שתוך דקות, הוא מתרוקן.
אם תדאגו לערוך שולחן כזה לפני שעת הצהריים בה, באופן טבעי, רוב העובדים מתחילים לחוש מנומנמים (לרוב 14:00-15:00), תגלו כי הסוכרים שבפירות מעניקים בוסט מרץ טבעי, שהוא הרבה יותר מוצלח מזה של החטיפים עתירי השוקולד, הקלוריות והסוכר המעובד.
פתרון מומלץ לשולחן חג במשרד >>> סודקסו ישראל sodexo ארוחות לעובדים שמחים ולמעסיקים מרוצים
בערוגת הגינה מסביב לקערת המטבל
נמאס לכם מפירות? פירות יבשים וט"ו בשבט זה שילוב נדוש? גם ירקות חיים, אפויים עד ייבוש או מאודים יכולים לשמש נשנוש מעניין לשולחן החג של ט"ו בשבט (וגם לפתור את הבעיה לסוכרתיים שבין העובדים). פסי פלפלים אדומים, כתומים וירוקים, "גפרורי" גזר פריכים, עיגולי בטטה קלויים, פרחי כרובית או ברוקולי מאודים קלות, צ'יפסים פריכים מירקות שונים, קרקרים מדגנים מלאים. הוסיפו להם כמה קעריות מטבל סלסה, גבינת שמנת או ממרחי טופו ויש לכם שולחן ט"ו בשבט מיוחד מאין כמוהו.
ו…בל נשכח גם את הפיצוחים!
כאן, השתדלו להקפיד דווקא לרכוש את הפיצוחים שאינם מומלחים או מסוכרים בכבדות: אפונה יבשה, חומוס קלוי, קשיו, בוטנים קלויים בקליפתם, מנצ'ס פיקנטי (הידעתם שהמקור שלו בכלל בחטיף יפני בשם Arare? J), תירס קלוי, פיסטוקים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים וכן הלאה. (במקרה הזה, אל תשכחו לשים דליי פח קטנים, שישמשו כפחי אשפה עבור הקליפות. J)
לסיכום
תוכלו לגוון בין ההצעות השונות ולשלב ביניהן, כדי לקלוע לטעמם של רוב העובדים, אולם אל תשכחו כי עלולים להיות גם עובדים בעלי רגישויות מיוחדות (כאלרגיה לבוטנים, סכרת או רגישות לגלוטן). כך שכדאי להשתדל ליצור מגוון רחב ככל האפשר, בו כל עובד ימצא את נשנוש הט"ו בשבט שלו.