הסעות יוקרתיות לחתונה
13 בדצמבר 2019מתנות לאורחים לחתונה
13 בדצמבר 2019הורדנו את התחפושות, שעון החורף כבר נגמר והאביב כבר כאן: סימן שפסח כבר מעבר לסיבוב. עוד מעט נסיים את הנקיונות המסורתיים של פסח, נתחדש בבגדים חגיגיים ונלך לקנות זר פרחים ריחני לקראת החג. במקביל, נעמול קשה על הכנת ארוחת החג, ואין זמן טוב מזה לרענן מאבק את ספר המתכונים לפסח.
פסח הוא חג נפלא, המסמן את יציאתו של העם העברי מעבדות לחירות. יחד עם זאת, חג הפסח יכול להביא לתסכולים לא מעטים כשחושבים על האוכל אותו נאכל ונצטרך להכין במהלך החג. בין הדג, החרוסת, המרור, ושאר ירקות, נצטרך גם להכין אוכל "רגיל" במהלך החג, וכל זאת כשחומרים בסיסיים רבים כמו קמח ובעדות מסויימות אפילו אורז אינם זמינים היות ואינם כשרים לפסח.
מצות הן התחליף המוכר והנפוץ ללחם במהלך החג. הן ידועות לשימצה אודות לקשיחות שלהם, אך מעבר לכך הן סובלות מעוד כמה תכונות לא אידאליות כלל. תחילה, החיסרון הבולט ביותר של המצות הוא העובדה שהן קשיחות לחלוטין. הקשיחות הזו מקשה על עיכול המצות, והופכת אותן לפחות טעימות עבור רובנו.
בנוסף, תכונה שלילית בולטת נוספת של המצות היא הערך התזונתי הדל שלהן. הן חסרות סיבים תזונתיים, ולכן פחות משביעות מלחם, וזאת למרות שמצה אחת מכילה פי 2 עד 3 (!) יותר קלוריות מלחם רגיל או לחם קל.
הכנת לחמניות כשרות לפסח מהווה את הפיתרון האידאלי לבעיית אכילת המצות בפסח. בשנים האחרונות הכנת לחמניות כשרות לפסח הפכה פופלארית במיוחד, ולחמניות כשרות לפסח מהוות פיתרון אידאלי ותחליף ראוי והולם ללחם במהלך ימי החג.
כיום ניתן למצוא ברחבי האינטרנט ובספרי הבישול לפסח שלל מתכונים להכנת לחמניות רכות, טעימות וכשרות לפסח, ובכך להימנע (לפחות חלקית) מאכילת מצות. קיימות מגוון סוגים של לחמניות לפסח, ובכלל זה לחמניות העשויות מקמח מצה מקמח תירס, מקמח תפוחי אדמה ועוד. כיום ניתן להשיג קמח תירס או קמח תופחי אדמה בקלות בכל אחת מרשתות השיווק, ותוך זמן קצר וללא עבודה רבה להכין לחמניות כשרות לפסח שהן גם טעימות, טריות וחמות.
אך מה לגבי שאר האוכל, בייחוד אוכל מבושל? ובכן, קיימים מתכונים רבים שניתן להתאים לתקופת החג. בלא מעט מתכונים ניתן להחליף את הקמח בקמח מצה או קמח אורז, ובכך "להכשיר" בעצם את המתוכנים לפסח. ניתן למשל להחליף את פירורי הלחם בשניצל בפירורי לחם מקמח מצה, להוסיף לקציצות קמח תפוחי אדמה במקום קמח רגיל
מעבר לכך קיימים המתכונים המסורתיים לפסח, שנעשים באופן קבוע בכל חג. מתכונים כמו לביבות תפוחי אדמה, מצה-ברייט (מצה מפוררת מעורבבת עם ביצה ומטוגנת), מרק קניידלך ועוד. ככלל, ניתן לומר שקיימים לא מעט מתכונים שאינם מכילים מוצרים שהם חמץ ולכן גם כשרים לפסח. בינם המאכלים שלא נמצאים בהם מרכיבים שהם חמץ ולכן ניתן להכין אותם בפסח ניתן למצוא סלט ביצים, כבד קצוץ, סלט סלק, תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות עסיסיות, עוף וכמובן בשר.
בשר הוא אפציה נהדרת לכל שומרי הכשרות. הדלקת מנגל פופלארית במיוחד בימי החג היות ועשיית על האש הם הפיתרון היעיל, הנוח, והקל לארוחות במהלך החג. בשרים על האש אהובים על כולנו, והם מהוים אוכל מזין ומשביע. כשנמנעים מאכילת פיתות ליד הבשר, ארוחת העל-האש הופכת גם למזינה במיוחד ואפילו לבריאה (אם אתם אוכלים בשר שאינו שמן מדיי).
לסיכום, ניתן לעבור את חג הפסח באופן כשר ואפילו טעים. כיום ישנם אין ספור מתכונים כשרים לפסח שיכולים להפוך את החג לטעים במיוחד. הכנת לחמניות לפסח היא מטלה קלה ולא בעייתית שתשדרג כל ארוחה בחג בקלות. בנוסף קיימים אין ספור מתכונים שניתן להתאים לפסח ושייסיעו לכם לעבור את חג הפסח בשלום. הרי עברנו את פרעה- אז נעבור גם את זה.