לימודי צילום מקצועי על צילומי פרחים
23 במאי 2019עציצים וצמחים מוסיפים המון לאווירה בבית וגורמים לנו להכניס מעט את הטבע אלינו הביתה. מעבר לירוק והנעים בעין, ניתן גם להפיק תועלת מגידול הצמחים, באמצעות גידול צמחי תבלין שישדרגו לנו מידי פעם את הארוחות הביתיות. אילו צמחי תבלין מומלץ לגדל בבית?
צמחי תבלין
כישראלים, רובנו אוהבים להוסיף למאכלים שלנו תבלינים, המעשירים את טעם האוכל ואף מוסיפים צבע וריח מעוררים. באמצעות גידול צמחי תבלין, תוכלו לשמור על התבלינים האהובים עליכם קרוב אליכם ולצלחת.
כדי להצליח לגדל צמחי תבלין שונים, צריך להקפיד על הימצאותם של הצמחים בחלל מואר, טמפרטורה הנעה בין 12-20 מעלות וזרימת אוויר טובה. כמעט כל אדנית בגודל של 15 ס"מ תוכל להתאים למטרותיכם, אך כדאי שהעפר יהיה מורכב מתערובת קלה המיועדת לגידול תבלינים.
נענע
התבלין הראשון שזוכה לפתוח את קטגוריית צמחי התבלין שהכי שווה לגדל בבית, הוא תבלין הנענע המוכר והאהוב. צמח הנענע פופולארי מאוד ומלבד שימושו במטבח, הוא אף נמצא בתעשיית הרפואה, כשהשימוש בו יכול להקל על בחילות וכאבי עיכול.
הפופולאריות של הנענע נובעת מהשימוש התכוף שאנו עושים בה, הן בתקופת החורף כשאנחנו מתחממים עם כוס תה חמה והן בקיץ כשאנחנו שותים לימונדה מרעננת. מעבר לשתייה, ניתן להוסיף את צמח הנענע לתבשילים שונים, ובכך להעניק להם טעם מתקתק ומיוחד.
מרווה
צמח המרווה הוא צמח ארץ ישראלי רב עונתי ובעל עלים בשרניים במקצת. גם הוא בעל סגולות רפואיות מעבר לטעם שהוא מוסיף לנו למאכלים השונים. גידול צמח המרווה צריך להיעשות במקום מואר, כשהצמח אינו דורש השקיה מרובה.
מעבר לשימוש המוכר והידוע של צמח המרווה בכוס התה, ניתן להוסיף את המרווה למגוון תבשילים בכדי ליצור טעם עמוק ועשיר לתבשיל. ניתן להוסיף את המרווה למתכוני פסטה, ממולאים ודגים. חשוב לזכור שהמרווה בעלת טעם משתלט, ולכן נשתמש בכמות מתאימה.
לואיזה
צמח הלואיזה הוא רב שנתי והוא גדל ומתפתח מהר. לכן, אופן הטיפול בגידול הלואיזה הוא באמצעות השקיה בינונית- מרובה. לואיזה לימונית משתלבת היטב בחליטות ובמגוון רב של מאכלים. את הלואיזה ניתן לשלב בסירופים וקינוחים פירותיים שונים, כשהשילוב של החמיצות העדינה מהווה ניגוד טעמים מעניין.
בזיליקום
תבלין אהוב נוסף, פשוט לגידול אף הוא, הוא צמח הבזיליקום. הוא עשיר בוויטמינים ואפילו עוזר לשמור על רמת סוכר מתאימה. הבזיליקום טעים מאוד כשהוא טרי כתוספת לסלטים, תבשילים ומרקים, וכמובן, רוטב פסטו נהדר.
כפי שראינו, רוב צמחי התבלין הם רב עונתיים וקלים לגידול ותחזוקה שוטפת בבית בתנאים נשלטים של טמפרטורות ומזג אוויר. מעבר לנוחות שבקטיפת עלי התבלין ישירות לצלחת, הרי שתוכלו ליהנות גם משלל היתרונות הנוספים והבריאותיים שיש לצמחי תבלין אלו להציע. כמו כן, באמצעות גידול ביתי תוכלו ליהנות מאספקה שוטפת ונקייה מריסוסים והדברות.